dinsdag 30 september 2008

Is hij wie hij zegt te zijn? een man met mooie benen

Een man met mooie benen
Suzanne Visser schrijft een vlot verhaal over een nieuwe vorm van bedrog per internet. Goed gedaan dat de hoofdpersoon zo nuchter en intelligent wordt neergezet, dat de lezer tot het laatste hoofdstuk het bedrog zelf ook nauwelijks gelooft. Suzanne Visser woont momenteel zelf in Australie en haar liefde voor dit land komt duidelijk terug in deze op ware gebeurtenissen gebaseerde roman.

De Berlijn affaire

De Berlijn affaire
Jason Quinn is een hoofdpersoon die zich kan meten met bijvoorbeeld Ludlums Jason Bourne of Ian Flemings James Bond. Quinn werkt voor een organisatie binnen de Amerikaanse overheid die hij alleen kent onder de naam Het Bureau. Hij is een zogenaamde cleaner: hij zorgt ervoor dat ongewenste dingen –lichamen, auto's, papieren, tapes– spoorloos verdwijnen. Dan wordt er een aanslag op zijn leven gepleegd..... Wie is nog te vertrouwen?
Een thriller voor de 21ste eeuw.

In wankel evenwicht

In wankel evenwicht
Na de moord op zijn vrouw heeft Thomas Lynley ontslag genomen bij New Scotland Yard. Met niet meer bij zich dan een rugzak trekt hij voet door Cornwall, om alleen te zijn met zijn gedachten. Maar terwijl hij op een rotspad langs de kust naar de golven in de diepte staart, ziet hij op een rots beneden hem het lichaam van een jongen liggen.
Weer een vintage George met veel aandacht voor de persoonlijke tragedies van de romanpersonages waardoor het echte mensen van vlees en bloed worden.
De Nederlands titel dekt nog beter de lading dan de Engelse Careless in red.
Bijzonder sfeervolle thriller voor lezers met een iets langere adem, die na elk boek van Elizabeth George meer betrokken raken bij Thomas Lynley en Barbara Havers.

Schemeruur


Op een mistige dag aan het eind van de zomer verdwijnt op het Zweedse eiland Öland een zesjarig jongetje. Familie, politie en vrijwilligers zoeken dagenlang vergeefs het hele eiland af.Twintig jaar later krijgt zijn moeder, Julia, een telefoontje van haar vader, die na zijn pensionering op Öland is blijven wonen. Er is bij hem een pakje bezorgd met daarin een kinderschoen.
Julia keert terug naar het eiland waar ze weer wordt geconfronteerd met het drama van de verdwijning van haar zoontje.

Villa Riviera van Elizabeth Edmondson


Villa Riviera gaat over Polly Smith, kunstenares in het altijd druilerige Londen. Wanneer zij door een vriend, Oliver, wordt uitgenodigd een tijdje in zijn vaders villa in Zuid-Frankrijk te komen wonen en werken, maakt zij graag gebruik van deze buitenkans. Maar bij het aanvragen van haar paspoort komt ze voor een onaangename verrassing te staan: haar moeder blijkt in werkelijkheid haar tante te zijn, en wie haar vader is, is onbekend. Zelfs haar naam is anders dan ze dacht.
Bloemrijke woordkeuze, oog voor detail, heldere dialogen, fijne karaktertekeningen en mooie beschrijvingen bepalen de feelgood sfeer van dit boek.

Tijd van onschuld

Agnes Klitsie en Jeroen Hoogenboom Tijd van onschuld
De Zaanstreek, jaren '60. Agnes Klitsie groeit samen met haar zeven broers en zussen op in een traditioneel katholiek gezin. De familie Klitsie baant zich een weg door het leven en knoopt met moeite de eindjes aan elkaar. Maar het leven in Koog aan de Zaan én de rest van de wereld verandert in hoog tempo door de ontzuiling en de seksuele revolutie. Het dorp herkent de eigen oude waarden en normen niet meer, het raakt zijn samenhang en onschuld kwijt. Ook Agnes verliest haar onschuld: als vijftienjarige raakt zij zwanger. Het kind moet zij bij de geboorte afstaan. Het zal dertig jaar duren voordat moeder en dochter elkaar eindelijk vinden en kunnen bouwen aan een relatie.
Agnes Klitsie is bibliothecaris in Alkmaar en wil met dit boek stimuleren dat meer vrouwen op zoek gaan naar hun onvrijwillig afgestane kinderen.

vrijdag 26 september 2008

Het recht op terugkeer


Het verhaal over de onderbroken zoektocht naar een zoon, over het leven van Mannheim in 2024 in een door moslim zelfmoordterrorisme bedreigd Israel. Over het ontwaken uit zieltogende berusting, vertelt De Winter bijzonder spannend. Nog belangrijker dan het toeval bij de voortgang van het verhaal blijkt het gebruik van DNA- en computertechnieken.
Dit boek is een queeste en een thriller. Een toekomstroman en een familiegeschiedenis

donderdag 25 september 2008

Terug naar Sommerfeld

Terug naar Sommerfeld

Drieëntwintig jaar geleden verliet Marie de mennonitische gemeenschap van Sommerfeld om te trouwen met een buitenstaander. Is verzoening met haar familie na al die jaren nog mogelijk? Of zal het verleden haar voorgoed uit Sommerfeld verdrijven?
Deel een van een Amerikaans trilogie door Kim Vogel Sawyer met een Protestants Christelijke achtergrond.

Over de grens


Circa 100 Nederlandse trainers zijn actief in alle werelddelen en verdienen daar het 'grote' geld. De schrijvers hebben in open gesprekken de belevenissen van o.a. Foppe de Haan, Dick Advocaat, Henk ten Kate, Ruud Gullit, Arie Haan, Rinus Israel, Aad Mos en Wim Rijsbergen op aardige wijze beschreven, waardoor de lezer een stukje geschiedenis en persoonlijke beleving krijgt voorgeschoteld.
Over de grens laat zien waarom het vaak niet makkelijk is om te slagen in het buitenland en wat er nodig is om er wel een succes van te maken.

woensdag 24 september 2008

Het Merlot mysterie


Geheel tegen het bestaande geloof in, is het in Frankrijk niet altijd mooi weer.

Harold Wechter is een Nederlandse reclameman dieeen wijnchateau in Frankrijk heeft gekocht. Hij raaktin contact met Régis, een door en door Franse wijnboerwiens zaken niet al te best gaan. Harold adviseert Régiseen 'Camping à la Ferme' te beginnen. Hiermee ontketent hij een onstuitbare reeks voorvallen die,op de camping op het zinderende Zuid-Franse platteland, tot bizarre situaties leiden.

Een boek met een eigen website: http://www.merlotmysterie.nl/

Het Merlot mysterie is een spannende roman met een enorme dosis coleur locale.

Huurlingen

Camilla Black, een door de CIA getrainde contraspionne, runt een privélegertje dat actief is in brandhaarden in het Midden-Oosten. Wanneer haar ex-verloofde Hunter Stone wordt beschuldigd van landverraad, krijgt Camilla de opdracht hem te doden. Maar wat is landverraad? Als regeringsdiensten met elkaar om de macht strijden en alle soldaten huurlingen zijn... Wie vertegenwoordigt dan het land? Wie kun je vertrouwen?De grens tussen goed en kwaad vervaagt. Camilla moet haar eigen landgenoten bevechten op vreemd grondgebied terwijl het Pentagon en de CIA, ieder met hun eigen huurlingenlegers, elkaar naar het leven staan.
Huurlingen 'Kan zich meten met het beste van Ludlum, Follet en vroege Tom Clancy. Dit boek schiet de spionagethriller de 21ste eeuw in.'

Dit is mijn grens


In ons drukke dagelijkse leven lopen we steeds meer tegen onze bewuste en onbewuste grenzen aan. We raken daardoor op fysiek, emotioneel en mentaal niveau uit balans. Dit kan allerlei klachten zoals spanningen, fysieke problemen en uitputting veroorzaken.
Vanuit haar praktijk haptonomie heeft de auteur voelen en ervaren als uitgangspunt genomen om grenzen te kunnen vinden.Dit is mijn Grens leert je voelen en weten wat je grenzen zijn op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Je krijgt vele handvatten om je grenzen neer te leren zetten en er staan vele voorbeelden en casussen in waarin je jezelf zeker zult herkennen.

dinsdag 23 september 2008

Hollywood hotel


Huisvrouw en freelance schrijfster Tanya Harris krijgt een gouden kans als ze door een bekende filmproducent gevraagd wordt het scenario te schrijven voor zijn nieuwste speelfilm. Het enige minpunt is dat zij hiervoor naar Hollywood (ze woont nabij San Francisco) moet afreizen en dat ze voor negen maanden het gezinsleven met haar man Peter en drie kinderen zal moeten missen.

Omdat Hollywood hotel de zeventigste roman van Danielle Steel in Nederland is, zijn er toevoegingen bij: een biografie van Steel, een bibliografie en een interview.

Boek van licht en schaduw

Boek van licht en schaduw

Het begon met een brand in een antiquariaat, waarbij een bergplaats tevoorschijn kwam. Hier werden gecodeerde brieven gevonden, geschreven door een soldaat en spion uit de zeventiende eeuw. De sleutel tot de code is honderden jaren onvindbaar geweest, maar het is duidelijk dat wie deze brieven weet te ontcijferen, toegang heeft tot een van de waardevolste objecten in de wereldgeschiedenis. Maar wat eerst een opwindende puzzel leek, verandert al snel in een kat-en-muisspel waarin niemand ? familie, vrienden noch geliefden ? te vertrouwen is.

Weg naar verandering


De Tao vraagt veel van de moderne mens: namelijk om bijna alles los te laten waaraan over het algemeen juist waarde wordt gehecht. En het doel daarvan is simpel: oprechtheid, liefde en vrede voor iedereen. Juist Wayne W. Dyer lukt het om de eeuwenoude adviezen over te brengen.
Daardoor is De weg naar verandering veel meer dan een nieuwe vertaling van de Tao Te Ching. Het is een uniek en verfrissend zelfhulpboek dat in lange historische traditie staat. De boodschap is duidelijk: de Tao is nog steeds de weg.... Naar persoonlijke groei en verandering!

Alfred en Emily van Doris Lessing


In haar nieuwe boek Alfred en Emily neemt Nobelprijswinnaar Doris Lessing ons mee naar het Rhodesië van haar jeugd. Ze vraagt zich af hoe het leven van haar ouders zou zijn geweest als de Eerste Wereldoorlog nooit zou hebben plaatsgevonden. What if?
Bijna een eeuw na de oorlog probeert zij haar ouders het leven te geven dat zij zouden hebben kunnen leiden: met een ontmoeting tijdens een cricketwedstrijd, maar ieder met hun eigen levenspad.

maandag 22 september 2008

Het rozenlabyrint door Titania Hardie


Een knap opgezet, veelomvattend,diepgravend boek, dat niet alleen een spannend verhaal vertelt, maar ook ingaat op zaken als de impact van een orgaan transplantatie, theologische theorieen en bovennatuurlijke gebeurtenissen, en boordevol zit met cryptische puzzels. Eerste roman van de schrijfster die eerder non-fictie over magie publiceerde.
Het rozenlabyrint geeft zijn geheimen niet zomaar prijs, en zeker niet aan iedereen…

Nachtdief in Amsterdam


Nachtdief in Amsterdam is een intelligente
combinatie van de klassieke detective en een moderne thriller die zich afspeelt in
het centrum van Amsterdam.
Spannende en humoristische debuutroman van de Engelsman Chris Ewan die zelf ook enige tijd in Amsterdam woonde.

donderdag 18 september 2008

De verboden tuin Sephanie Laurens



Gerrard Debbington is een gentleman uit Londen die een passie heeft voor schilderen. Om een beroemde maar ontoegankelijke tuin in Cornwall op het doek vast te kunnen leggen, belooft Gerrard de eigenaar van Hellebore Hall diens dochter Jacqueline te portretteren. De twee worden al snel verliefd. Maar er is een mysterieuze reden waarom de tuin zo lang verborgen is gehouden voor buitenstaanders.
Kan Jacqueline het riskeren om Gerrard in vertrouwen te nemen? En zal hij zijn geliefde kunnen beschermen tegen de duistere krachten die haar omringen?

woensdag 17 september 2008

Arlene Hunt Vermist

Het is 1980 waarschijnlijk dood. Dat is wat iedereen dacht toen Katie Jones, een kleine blonde peuter, van het strand verdween op een mooie zomerdag. 2006, een jonge blonde vrouw schiet een man neer en daarna richt ze het pistool op zichzelf. De vrouw is Katie Jones. Haar verschijning roept allerlei vragen op en niet alleen bij haar familie... Waar was ze al die tijd?
Derde deel (na 'False intentions' en 'Black sheep') in een reeks rond het duo Quigley en Kenny, en het eerste dat in het Nederlands is vertaald. Een vierde deel staat op stapel. Hoewel er wordt soms wordt gerefereerd aan gebeurtenissen uit de vorige twee delen, is het verhaal goed zelfstandig te lezen. Spannend en origineel

dinsdag 16 september 2008

De dorpskapper van Amour



In het Franse dorp Amour-sur-Belle waait het altijd. Het is een lelijk dorp waar het met de liefde, ondanks de naam van het dorp, niet zo goed gaat. De getalenteerde kapper Guillaume Ladoucette geeft zijn zaak eraan nu te veel van zijn klanten kaal worden. Hij besluit een relatiebureau te beginnen, vanuit de gedachte dat het dorp liefde nodig heeft. Ondanks het kleine inwonertal krijgt hij clientèle, maar de meeste blind dates tussen de dorpsgenoten verlopen nogal desastreus.

Moord aan de Maas

Na vergeef ons onze schulden over Amsterdam kunnen we niet achterblijven: Moord aan de Maas is het eerste deel in een serie over een Rotterdams rechercheteam. Deze serie duurt voort ‘totdat de bron is opgedroogd’. Aan stof voorlopig geen gebrek. ,,Feit is dat praktisch iedereen, dus elk denkbaar personage, in staat is om een moord te plegen.’’ Alsus de schrijver Johan Baks.

John Heller, inspecteur bij de Rotterdamse recherche, komt erachter dat Doornbal op meer terreinen dan alleen goederenvervoer actief was: hij smokkelde in zijn vrachtwagens sigaretten uit Oost-Europa en handelde in wapens. Als vervolgens een heler met wie Doornbal zakendeed gekidnapt wordt op een verlaten terrein bij de Kralingse Plas, meent Heller dat hij een ingang heeft die tot de oplossing van de zaak kan leiden.

En vergeef ons onze schulden


Koninginnedag in Amsterdam. Een twaalf- jarige jongen wordt ’s nachts gevonden in het Vondelpark; hij lijkt op rituele wijze vermoord. Commissaris Bruno van Leeuwen, vierenvijftig jaar oud, getrouwd, geen kinderen, tast in het duister over de dader van het gruwelijke misdrijf.

Als Van Leeuwen met zijn vrouw, die aan de ziekte van Alzheimer lijdt, naar het ziekenhuis moet, ontdekt hij bij toeval met welk motief de moorden werden gepleegd. Het is het begin van een enerverende zoektocht naar de dader.
C.C. Fischer (Berlijn, 1951) schreef als journalist voor onder andere Die Welt en Die Zeit. Tegenwoordig werkt hij, behalve als auteur, ook als vertaler en scenarioschrijver van bioscoopfilms en tv-series, waaronder Tatort. En vergeef ons onze schulden wordt op dit moment verfilmd voor de televisie.

Miriam het medium


Het debuut van deze Amerikaanse schrijfster en helderziende is een warm gezinsverhaal waarin de personages zich gaande het verhaal ontwikkelen en de helderziendheid als een alledaags gegeven wordt neergezet. Het boek bevat veel autobigrafische elementen.
Een mooi geschreven moeder-dochterverhaal met een paranormaal tintje door Rochelle Shapiro.

RITUS

In de achttiende eeuw houdt een ongrijpbaar wezen verschrikkelijk huis onder de bevolking van de Gévaudan in Zuid-Frankrijk. Historische werkelijkheid of moderne fictie?
In het heden opent de kunstenaar Eric van Kastell, die naam en faam heeft vergaart met zijn soms gruwelijke schilderijen, opnieuw de jacht op dit bloeddorstige wezen. En hij is vastbesloten te slagen waar anderen vóór hem faalden.
Ritus is een spannende fantasy thriller van Markus Heitz de schrijver van de succesvolle serie De dwergen.

De wrede land

De Wrede Hand is een actieboek dat vlot leest.
Val McDermid is een meester in spanningsopbouw. Bovendien beschrijft ze treffend de 'openbare uitingen van kunstmatige emotie' die gepaard gaan met de dood van een sporticoon. Een jonge topvoetballer sterft door vergiftiging. Inspecteur Carol Jordan heeft weinig aanknopingspunten. De zaak escaleert als er tijdens een grote wedstrijd de hel losbreekt.

De smaak van champagne

De smaak van champagne
Zo bruisend en onweerstaanbaar als de beroemde champagne van Maison Peine is Clementine allang niet meer. Ze is de laatste in de lijn van champagnemakers van het huis, maar ze is elk sprankje levenslust kwijt. En nu heeft ze ook nog haar nukkige vader verloren. Gelukkig heeft ze het chateau voor zich alleen. Toch? Dan staat ineens haar vreselijke zus Mathilde op de stoep, vastberaden om Clementines toekomst net zo te verzieken als haar verleden. Maar daar blijft het niet bij: uit het niets verschijnt een derde zus, de lieve jonge Sophie.
Volgens de Engelse 'Bookseller' blijf je doorlezen met een lach op je gezicht. Een roman in de stijl van Joan Harris' Chocolat.

zoete wraak

Jake Sharpe verdwijnt vlak voor het eindexamenfeest plotseling uit het leven van zijn vriendin Kate Hollis en breekt haar hart.Kate verneemt niets meer van hem, tot hij van zich laat horen vanaf de toppen van de hitlijsten. Jake heeft het gemaakt als rockster met nummers over zijn relatie met Kate, haar leven, haar familie, haar vrienden.
Dan, op de vooravond van haar dertigste verjaardag, krijgt ze een telefoontje: Jake is terug in zijn ouderlijk huis.
Zoete wraak is een soms dramatisch, soms hilarisch steeds entertaining coming-of-age verhaal van de schijfsters van Dagboek van een nanny.

zondag 14 september 2008

Margreet Maljers Februari

Sophie ontvlucht haar dominante familie in Groningen om in Middelburg pianoles te gaan geven. Ze raakt nauw betrokken bij de familie Labruyere en gaat warme gevoelens koesteren voor zoon Giel die als fotograaf gevaarlijke oorlogsgebieden afreist.
Februari is de vierde roman van Margreet Maljers in de VCL-serie.

woensdag 10 september 2008

Herinneringen van een dochter

In haar veilige wereld, omringd met haar gezin, hoort Susanna Sonnenberg dat haar moeder na een zwaar auto-ongeluk in coma ligt. Ze is in levensgevaar. Elke dochter zou in zo'n geval als een speer duizenden mijlen afleggen om naar haar moeder te gaan. Maar Susanna kan zich daar niet toe zetten. In haar moedige memoires legt ze uit waarom niet. Susanna's moeder was geraffineerd, charismatisch en een dwangmatige leugenaar die iedereen verleidde die haar territorium betrad. Ze wijdde Susanna al vroeg in in de wereld van drugs en seks, maar pikte ook haar vriendjes in. Sonnenberg beschrijft haar stormachtige zoektocht naar een eigen identiteit en het gevecht om een moeder en vrouw te worden die in staat is anderen te vertrouwen.

"Haar laatste dood" is het goedgeschreven, aangrijpende debuut van een Amerikaanse journaliste.


Golddiggers


Adam Gold is de George Clooney van de zakenwereld - hij is sexy, single en heeft miljoenen op de bank. Drie vrouwen jagen op Adam, slechts één van hen kan winnen... Maar voordat het jawoord klinkt, wordt Adams verloofde dood gevonden. De politie komt al snel tot de conclusie dat sommige vrouwen voor niets terugdeinzen om de man van hun dromen te veroveren. Golddiggers speelt zich af op exotische locaties en volgt de gangen van de superrijken; een wereld vol glamour, seks, achterbakse streken - en een moord.

Na het succesvolle "De Glamour code" is ook Tasmina Perry's tweede boek "Golddiggers" weer een lekker dikke en prettig leesbare chicklit.

dinsdag 9 september 2008

Schaduwzijde

Luitenant Charles Acland raakt in Irak zeer ernstig gewond. Eenmaal thuis wil hij maar een ding: genezen en terugkeren naar het leger. Maar het leger wil hem niet meer. Zijn gezicht is aan één kant blijvend verminkt en hij krijgt last van migraineaanvallen. Van een aardige jongen verandert hij in een onvoorspelbare man, die zijn agressie vooral op vrouwen richt en al zijn contacten verbreekt. Als hij bij een caferuzie betrokken raakt, komt hij in het vizier van de politie die op zoek is naar de dader van een aantal gewelddadige, seksueel getinte moorden op mannen. Is Acland werkelijk psychisch gestoord geraakt door zijn oorlogsverwondingen en de dader? Goedgeschreven, intrigerende psychologische misdaadroman rond een nog altijd actueel thema - de reactie van soldaten op gevechtsacties. Zoals vaak in Walters' werk geven krantenknipsels, e-mails, politierapporten etc. het verhaal afwisseling en de lezer meer aanwijzingen. Schaduwzijde is Minette Walters' twaalfde misdaadroman.

In de schemering


Sheila van Hagestein leidt het leven van zoveel moderne, jonge moeders. Ze heeft een man, twee kleine kinderen en een leuke baan. Ze moet werken om de hypotheek te kunnen betalen, crèches zijn duur en oma's werken ook. Kortom een druk en hectisch leven. Wanneer Sheila tijdens een heerlijke boswandeling een tekenbeet oploopt, krijgt ze kort daarna gezondheidsklachten. Er volgt een moeilijke strijd om haar gezondheid terug te winnen. Ze moet minder gaan werken en meer rust houden. Dit zet haar relatie met haar man onder druk. Lukt het haar alle onbegrip te overwinnen en haar gezondheid en geluk te redden?
"In de schemering" is een boeiende eigentijdse familieroman van Gerda van Wageningen die zich goed op de hoogte heeft gesteld van de ziekte van Lyme.

maandag 8 september 2008

Het koningsboek

Het Koningsboek is een deel van de Edda, voor IJslanders van grote betekenis. De student Valdemar en zijn professor gaan op hun spannende tocht door Europa het waardevolle manuscript achterna, dat in de Tweede Wereldoorlog gestolen is. Zelfs Nobelprijswinnaar Halldor Laxness duikt op en er vallen enkele lijken.

Verteller Valdemar neemt ons op zijn avontuur met de professor mee naar het verleden. De rasvertelling is om van te smullen: bijzondere details en spitse dialogen houden de lezer in de ban. In gestaag escalerende spanning worden we deelgenoot in de angsten, twijfels en passies van de personages.

Sinds 2003 worden er regelmatig en met veel succes van Arnaldur Indridason spannende thrillers gepubliceerd.

donderdag 4 september 2008

Ongecompliceerd??

Ogenschijnlijk is er geen drama of humor te peuren uit het bestaan van Susanne, die zich als keukenhulp en later als schoonmaakster voor particulieren danig in het zweet werkt, terwijl thuis haar vriend Kim achter zijn computer of languit op de bank een literaire carrière aan het opbouwen is. Of lijkt dat alleen maar zo? En als Ester, de oud-collega in de keukenhulp problemen thuis heeft met háár partner dan mag Ester best een paar dagen bij Susanne en Kim komen uithuilen.Geleidelijk, zonder dat iemand het met zoveel woorden zegt, sluipt de chaos het troosteloos eenvormige huishouden binnen. Ester is nogal aanwezig, en lijkt zelf niet in de gaten hebben dat ze langzaamaan de bewoners wegdrukt.

Helle Helle (1965) schreef Het idee van een ongecompliceerd leven met een man in 2002, en na de verhalenbundel Restanten en de roman De veerboot laat het zien hoe knap de Deense schrijfster het geploeter van gewone mensen kan weergeven.

Alles wat wij wilden.....




Het gaat Janice Miller voor de wind. Haar man Paul verkoopt zijn farmaceutische bedrijf en het grote geld stroomt binnen. Dochter Lizzie doet het goed op school en dochter Margaret maakt carrière. Alles wat deel uitmaakt van the American dream ligt binnen handbereik, maar als Paul aankondigt dat hij Janice wil verlaten voor haar tennispartner, krijgen Janice en haar dochters de keerzijde van deze droom te zien. De drie vrouwen trekken zich terug achter de muren van hun huis en zweren zich te wreken. Ieder van hen kent haar eigen teleurstellingen en samen gaan ze de strijd aan met echtscheidingsadvocaten, schuldeisers, zwembadreinigers, drugdealers, schoolmeisjes en buren, maar vooral met elkaar en met zichzelf. Janelle Brown combineert hilarische observaties en messcherpe, inktzwarte ironie à la American Beauty met een onderkoelde maar trefzekere schrijfstijl. Alles wat wij wilden was alles weet het moderne, westerse levensgevoel te vatten in het verhaal van drie vrouwen die niet bang zijn voor de duistere kant van het leven.

woensdag 3 september 2008

De adoptie van Maria


Isa droomde altijd van kinderen. Tot Berlijn. Daar viel ze als tiener in handen van een maker van snuff-movies. Ze overleefde het, maar haar kinderdroom is voorgoed voorbij. Ze is onvruchtbaar. Tien jaar later is Isa getrouwd met de steenrijke Harry van Dijck. Ze reizen naar Colombia voor een illegale adoptie. Onbekenden leveren een meisje af bij hun hotel met een briefje: Ana Maria, 6 años. Met valse papieren en kind vliegen ze terug naar Amsterdam. Wanneer ze het vliegtuig verlaten, vindt Ana Maria de rozenkrans van een medepassagier die onwel is geworden. Het lijkt een hartaanval, maar de man, een overgelopen kopstuk uit het Medellindrugs kartel, is vergiftigd. De rozenkrans bevat cruciale gegevens. De drugswereld is in rep en roer en als de jacht op de drager van de gestolen informatie in volle hevigheid losbarst moet de nieuwbakken moeder alles op alles zetten om haar dochtertje te beschermen. Met een zenuwslopende afwisseling van spanning, psychologisch drama en actie geeft De namen van Maria je geen rust voor je weet hoe het afloopt. Een heerlijk verslavende thriller die je niet meer weg kunt leggen.

Met gesloten ogen


Guido Guerrieri, de veertigjarige advocaat uit de Zuid-Italiaanse stad Bari, werkt in een omgeving waar corruptie, vriendjespolitiek en intimidatie hoogtij vieren. Guerrieri onderscheidt zich van zijn collega-advocaten doordat hij niet bang is een zaak aan te nemen waar anderen hun handen niet aan willen branden. Een jonge vrouw is in elkaar geslagen door haar partner, de zoon van een invloedrijke rechter, en wordt nu door deze ex-minnaar gestalkt. Guerrieri is niet alleen een nobele strijder tegen onrecht. Hij is een levensgenieter die houdt van goede boeken, muziek en wijn, en hij heeft een zwak voor mooie vrouwen. Misschien neemt hij de zaak van de mishandelde Martina aan omdat zij beschermd wordt door de directrice van Safe Shelter, de aanvankelijk ongenaakbare Zuster Claudia. Net als Guerrieri is zij een fanatiek beoefenaar van Oosterse vechtsporten, wat hen nader tot elkaar brengt. Het duel tussen de twee advocaten in de rechtszaal is een voorbeeld van verbale vechtsport. Precies op het moment dat hij zwak lijkt te staan, haalt Guerrieri de tegenpartij met een onverwachte beweging onderuit. Het proces krijgt op het laatst een dramatische wending die ook Guerrieri niet kon voorzien.
Met gesloten ogen is de tweede in het Nedelands vertaalde detective van Gianrico Carofiglio.

Single op de sofa

Lorna Martin heeft nooit een hoge pet op gehad van therapie. Als je problemen hebt, los je ze op, of je vlucht in een boek of in drank. Maar wanneer blijkt dat haar getrouwde minnaar er een tweede minnares op nahoudt en ze voor de derde keer in een week haar vliegtuig mist, gaat ze langzaam inzien dat ze iemand dreigt te worden aan wie ze zelf een hekel heeft. Ze gaat in therapie. Tot haar schrik is haar therapeut geen warme persoon met een luisterend oor maar iemand die vervelende, confronterende vragen stelt. Langzaam begint ze te snappen wie ze is en wat ze wil, en doet ze een dappere poging dat te bereiken...
Single op de sofa gewoon een goudeerlijk boek, dat alle single vrouwen van rond de dertig jaar gelezen moeten hebben.

maandag 1 september 2008

Cybele's geheim



Nog geen achttien jaar is Paula wanneer ze met haar vader Teodor, een reizend koopman, naar Istanbul vertrekt om daar te proberen een eeuwenoud artefact, dat bekendstaat als Cybele's Geschenk, te bemachtigen. Paula's liefste wens, de weg terugvinden naar het Andere Rijk, de geheimzinnige plek die ze in haar jeugd met haar zussen bezocht, heeft inmiddels plaatsgemaakt voor de wens een beroemd handelaar in oude boeken en manuscripten te worden. Maar hints en gefluisterde woorden maken Paula duidelijk dat ze nu aan een magische queeste is begonnen, die best wel eens gestuurd zou kunnen worden door haar spoorloos verdwenen zus Tati. Eenmaal onderweg worden zij en hun lijfwacht Stoyan geconfronteerd met raadsels en krachtproeven die het uiterste van hen vergen. Maar ze moeten doorzetten, want falen betekent een vrijwel zeker de dood...