maandag 30 maart 2009

Mijn maat is vol!

Zal het Reza uiteindelijk lukken haar obsessie met eten te overwinnen? En haalt ze de eindstreep van de stepmarathon? Lees mee in haar dagboek.
Michèle van Rees (1970), afgestudeerd bedrijfskundige, stond voor de klas maar is nu fulltime schrijfster. In totaal is ze in haar leven al ruim honderd kilo aangekomen en afgevallen. Op dit moment schrijft ze aan een volgend verhaal.
Reza is het zat. Al sinds haar puberteit worstelt ze met haar gewicht. Samen met haar vriendin Jacq heeft ze werkelijk alle diëten, van Atkins tot Montignac, en alle afslankmethoden, van drankjes tot hypnose, al geprobeerd . Maar steeds komen de moeizaam verloren kilo’s er weer bij. En met rente. Tot ze op een dag, als haar favoriete spijkerbroek halverwege haar dijen blijft steken, beseft dat de knop om moet. Beetje bij beetje begint ze te ontrafelen waarom ze precies eet en welke leegte ze daarmee probeert op te vullen. Ze gaat weer sporten en schrijft zich zelfs in voor een stepmarathon. Met vallen en opstaan probeert ze zichzelf nieuwe eetgewoonten aan te leren en zo controle te krijgen over haar eetgedrag.
Een reactie posten