vrijdag 19 februari 2010

Wie volgt

Het Letterkundig museum is gesloten en heeft (oneerbiedig gezegd) een leuke openingsstunt bedacht, volg de directeur langs schrijversgraven onder het motto Wie volgt.
Hier gooit hij, bij gebrek aan graf, een roos in de Noordzee bij Oostende ter ere van Hugo Claus.
Meinderts’ reis voert hem door Nederland en België, maar ook zal hij onder meer Jeruzalem (Jacob Israël de Haan), Auvers-sur-Oise (Vincent van Gogh), Bazel (Erasmus), Bergen Belsen (Anne Frank), Formentera (Bert Schierbeek), Suriname (Albert Helman), Ghana (Willem Godschalck van Focquenbroch) en Greystones (Marten Toonder) aandoen. Op volle zee wordt niet alleen hulde gebracht aan Cola Debrot en J.H. Leopold, maar ook aan H. Marsman, die in 1940 om het leven kwam toen hij, de oorlog ontvluchtend, van Frankrijk naar Engeland overstak.
De bijzondere verhalen die tijdens de literaire pelgrimage en aan het graf verteld worden, vormen een unieke literatuurgeschiedenis in anekdoten.
Twitteraars en bezoekers van de website http://www.wievolgt.com/ kunnen de literaire reis op de voet in woord en beeld volgen. De belevenissen, foto’s en filmopnamen worden uiteindelijk samengebracht in een virtuele expositie.
5 maart gaat het Letterkundig Museum weer open.

Geen opmerkingen: