donderdag 30 augustus 2012

Pinterest

Een van de leukste 'social media' van de laatste tijd is voor mij Pinterest! Een combinatie van moodboards maken, websites linken, foto's delen en dat vervolgens weer wel of niet delen via Twitter of facebook.

 
Heel handig en nuttig, nooit geweten dat ik zo visueel ingesteld ben dan sinds ik meer bezig ben met dingen als Pinterest en Instagram.

 
Het is zowel privé als voor het werk nuttig. Je maakt 'boards' over boeken, hobby's, schrijvers, design etc. alles wat je maar interessant vind. Voor bibliotheken kan het een handige manier zijn om op een makkelijke manier de aloude (lees-)lijstjes nieuw leven in te blazen. Bibliotheek Enschede is bijvoorbeeld heel actief.
 
Het allerleukste is dat je boards kunt delen wanneer ik bijvoorbeeld weet dat iemand anders ook dol is op Limburgse schrijvers (ik verzin maar wat) kan ik hem of haar uitnodigen ook mee te pinnen op mijn board.
 
Klinkt het ingewikkeld? Ga gewoon eens kijken, je raakt er zo in thuis, al is het nu nog betrekkelijk Amerikaans op dit moment. Maar daar gaan wij natuurlijk snel een einde aan maken :)
 
 

Een reactie posten