dinsdag 5 augustus 2008

Houvast door Harlan Coben


Houvast is het spannende verhaal van Adam en zijn ouders Tia en Mike Baye. Tia en Mike hadden nooit gedacht dat ze in een stel overbezorgde ouders zouden veranderen. Maar hun tienerzoon Adam is ongewoon afwezig. En na de zelfmoord van zijn klasgenoot Spencer Hill zijn ze helemaal bezorgd. Ze installeren een programma op Adam's computer en al na enkele dagen worden ze opgeschrikt door een e-mail van een onbekende afzender: 'Hou je gedeisd en alles komt goed.'
Centraal in Houvast staat het dilemma of je kinderen tegen elke prijs tegen zichzelf en de boze buitenwereld moet beschermen. Mag je zover gaan om hun privacy te schenden, ook al is het in hun eigen belang?
Harlan Coben behoort tot de wereldtop op het gebied van de misdaadroman. Het is een schrijver die de lezer keer op keer verrast met een ijzersterk plot, een centraal thema dat aanleiding geeft tot discussie en een flink aantal ethische dilemma’s die dicht bij de belevingswereld van de lezer liggen. Lezen zonder meeleven is bij Coben geen optie.

Geen opmerkingen: