dinsdag 27 januari 2009

Overspel een Belgische thriller

Fragment:
' Op een van de monitors zag Thomas de steenrode cabrio met open vouwdak van Angela Vincenta de garage binnenrijden. Angela was de jongste dochter van een Italiaans gezin dat zich midden de vorige eeuw in de Limburgse mijnstreek had gevestigd. Ze was een forse vrouw van vijfenveertig, met geblondeerd haar, te rode lipstick en te veel rouge, en verenigde in zich zowel de eigenschappen van haar heetgebakerde Siciliaanse vader, als die van haar zakelijke Milanese moeder. Ze was getrouwd geweest met een veertig jaar oudere man die hoofdaandeelhouder was van een Napolitaanse vennootschap die zich gespecialiseerd had in de exploitatie van lovehotels en striptenten.'
Door de schuld van Sonja, zijn ex, was Thomas Leerdam van manager van een vijfsterrenhotel afgezakt tot slecht betaalde receptionist in een rendezvoushotel. Het heimelijke gedoe en de sfeer van overspel hingen hem sommige dagen zo de keel uit dat het hem leek of alleen een winnende lottocombinatie nog redding kon brengen. Toen op een dag een rijke zakenman een attachécase in een hotelkamer achterliet, dacht hij daarmee de jackpot te zullen winnen.
Een huiveringwekkend en toekomstvoorspellend verhaal, waarin arme sukkelaars het opnemen tegen rijke oplichters die de medische wetenschap aan hun kant hebben.

Geen opmerkingen: