donderdag 19 november 2009

Nicci French / Medeplichtig


toptitel
Stel je voor: een vrouw staat in haar appartement, ze kijkt om zich heen en jij kijkt mee door haar ogen. Je ziet meubels die zijn omvergegooid, spullen die zijn kapotgesmeten en dan draait het perspectief naar de grond. Je oog valt op het levenloze lichaamvan een man die daar ligt.
Maar de vrouw reageert helemaal niet zoals je zou verwachten: ze brengt orde in de chaos, haalt een paar van haar eigendommen weg uit het appartement en verwijdert de vingerafdrukken. Dan pakt ze de telefoon, ze toetst een nummer in en vraagt iemand om hulp bij het verbergen van het lichaam.
Wat is er aan dit schokkende tafereel voorafgegaan? Wat heeft er in het appartement plaatsgevonden? En wat staat er nog te gebeuren?


Medeplichtig is deze week de hoogste nieuwe binnenkomer in de Bestseller 60. De nieuwe Nicci French staat op nummer 5 in de lijst met de 60 bestverkochte boeken in de boekhandel.
Bij ons binnengekomen als Toptitel.
'Wij worden niet beschadigd door vijanden, seriemoordenaars of rovers. Nee, de mensen die ons werkelijk kwaad kunnen doen, zijn onze vrienden, onze geliefden of onze familieleden. Zij kennen immers onze zwakke plekken en weten waar ze ons kunnen raken. Vrienden zijn gevaarlijk.'  Dit zegt het schrijversechtpaar over hun allernieuwste boek.
Een reactie posten