woensdag 19 augustus 2009

Sara Dunant / In ongenade


Suora Serafina is zestien jaar als ze in klooster Santa Caterina intreedt. Ze wil helemaal geen non worden, maar is gedwongen door haar familie. Dat zal het klooster weten ook: tijdens haar eerste nacht is ze zo hysterisch dat apothekeres Suora Zuana haar moet kalmeren met een speciaal drankje. Hierna ontwikkelt zich een ingewikkelde relatie tussen deze oudere non en de onwillige novice.

Terwijl buiten de contra-reformatie de Kerk dwingt tot verandering, ontsteekt Serafina's fanatieke verzet binnen de kloostermuren een vuur dat razendsnel om zich heen grijpt en de hele gemeenschap dreigt te verzengen.

Bestseller schrijfster Sarah Dunant wordt internationaal geroemd om haar Italiaanse historische romans. De eerste, De geboorte van Venus, speelt in Florence en de tweede In gezelschap van de courtisane, in Venetië. Beide boeken zijn uitgekomen in meer dan dertig landen. Sarah heeft twee dochters en woont afwisselend in Londen en Florence. Ook in dit boek weet ze weer in prachtig beeld te schetsen van het kloosterleven in de 16e eeuw.
Een reactie posten