woensdag 26 augustus 2009

Voor mijn familie was ik dood door Saira Ahmed

Voor mijn familie was ik dood is het hartverscheurende, waargebeurde verhaal van een meisje dat de moed had om zichzelf te bevrijden.
Saira werd gedwongen om te trouwen met een vreemde, verraden door haar eigen familie, en moest haar lichaam verkopen om te overleven. Saira Ahmed groeit op in een verstikkend, traditioneel moslimgezin in Engeland, waar gewelddadige straffen dagelijkse kost zijn. Ze mag alleen onder begeleiding naar school, wordt 24 uur per dag in de gaten gehouden, en mag geen westerse vrienden hebben.Toch sluit ze een onschuldige vriendschap met een jongen. Een van Saira’s broers komt erachter en ze wordt op het eerste het beste vliegtuig naar Pakistan gezet. Daar begint haar nachtmerrie pas echt: Saira wordt gedwongen om te trouwen met een onbekende man, die geen moeite doet om te verbergen dat hij alleen uit is op seks en een visum.
Saira Ahmed heeft Pakistaanse ouders maar is zelf geboren in Engeland. Zij is nu zevenendertig. Ze schrijft onder een pseudoniem, want haar leven loopt nog steeds gevaar. Dit boek schreef ze samen met Andrew Crofts, een van Engelands bekendste ghost writers.
Een reactie posten