donderdag 2 juli 2009

Maxima


We kennen haar als de charmante, knappe en intelligente echtgenote van Willem-Alexander. We weten allemaal dat ze uit Argentinië komt, maar veel is er over haar achtergrond niet bekend.
Dat gaat nu veranderen. Gonzalo Álvarez Guerrero en Soledad Ferrari trokken de Argentijnse jeugd van Máxima na. Via een beschrijving van het Argentinië van de jaren zeventig en de hiernavolgende jaren volgen we Máxima op haar levenspad: Haar jeugd. Haar dagen in La Recoleta en op het platteland. De oorsprong van het familiegeld. Haar vader als ambtenaar: staatssecretaris van Landbouw onder Jorge Rafael Videla (1976-1981). De waarheid over dit regime. De verhouding tussen Nederland en Argentinië tijdens de dictatuur.
Haar eerste vriendje. Haar obsessie voor de Engelse taal. De dag waarop zij kennismaakt met koningin Beatrix. De moeizame strijd om de Nederlandse nationaliteit en de goedkeuring van de Nederlanders. Kerkklokken voor de nieuwe Koninklijke hoogheid. Winkelen tussen de gewone bevolking. De regels van de moeder van Prins Willem-Alexander. Een bloemenzee voor Máxima.

‘Een biografie van Máxima! een vlot geschreven boek. Deze Argentijnse journalisten lijken goed ingevoerd in de vriendenkring. Hun informatie is gedetailleerd.' - Elsevier
Een reactie posten