zaterdag 23 januari 2010

Ariane Meijer / Zwart zaadNet als ze denkt dat haar leven eindelijk in rustiger vaarwater is gekomen, krijgt Donia Fisher een telefoontje van een oude vriend. Hij biedt haar een baan aan als fraude-expert bij een verzekeringsbedrijf.
Zaadhandelaar Mark Dekker heeft zelfmoord gepleegd en zijn weduwe heeft haast om alles zo spoedig mogelijk met de verzekering af te ronden. Donia stort zich op de zaak en raakt betrokken bij illegale praktijken met wereldwijde consequenties.
De hoofdpersoon, Donia Fisher, kennen we nog uit de eerdere boeken van Ariane: Koud-Zuid en Wit Goud. Toch is het niet per se noodzakelijk beide boeken gelezen te hebben om Zwart Zaad te kunnen volgen. Er wordt voldoende uitleg gegeven over de voorgeschiedenis van het hoofdpersonage, zonder meteen enorm uit te weiden over de eerdere twee verhalen. Aan te raden is het wel om alle drie de boeken te lezen, maar meer vanuit het perspectief dat het gewoon een heel aardige doorloop is en alle drie de boeken stevige thrillers van Nederlandse bodem zijn, met mooie sfeervolle Hollandse decors.
Een reactie posten