woensdag 20 januari 2010

Sophie Hannah / Moederziel


Sally zit met haar man naar het nieuws te kijken wanneer ze een naam hoort die ze eigenlijk niet zou mogen herkennen: Mark Bretherick. Een jaar eerder ging een geplande zakenreis op het laatste moment niet door. Sally leidt een druk bestaan met een jong gezin en een veeleisende baan, en besloot haar man niet te vertellen dat de reis was afgelast. Omdat ze er nodig even tussenuit moest boekte ze in de week van de zakenreis stiekem een korte vakantie in een afgelegen kuuroord. Even weg. Even rust. Het werd even een minnaar: Mark Bretherick.
Nu hoort ze dat zijn vrouw Geraldine en hun dochter dood zijn. Het lijkt een gezinsdrama, aangericht door Geraldine. Alles klopt: hun namen, hun woonplaats en Marks baan. Alles... behalve zijn gezicht. Want Sally heeft de man die als Mark Bretherick op het nieuws is, nooit ontmoet.  Ze besluit een anonieme tip te geven aan de politie, maar daarmee is haar betrokkenheid bij deze moordzaak allerminst voorbij....
Sophie Hannah debuteerde in 2007 met Kleine meid. In Engeland is zij een bestsellerauteur van formaat en inmiddels worden haar boeken uitgegeven in 15 landen en verfilmd.
Een reactie posten