zaterdag 22 november 2008

De laatste adem

Denise Mina studeerde rechten aan Glasgow University. Ze schreef uitgebreide studies over de medische behandeling van vrouwen met afwijkend gedrag. Ze woont en werkt in Glasgow.

Glasgow, een zaterdagavond. De veelgelezen columniste Paddy Meehan zit thuis voor de televisie als de politie aanbelt met slecht nieuws. Terry Patterson is vermoord. Paddy is ontroostbaar: Terry was haar eerste geliefde en haar grote held, het soort journalist dat zij zou willen zijn. Maar waarom komt de politie bij haar? Paddy heeft Terry al een jaar niet meer gezien; toch blijkt zij zijn enige erfgenaam. Hij laat haar een groot huis na in Ayrshire en dozen vol notitieboekjes. Als Paddy de toedracht van de moord probeert te achterhalen, ontdekt ze dat Terry op het punt stond een geheim te onthullen. Ze beseft dat nu ook haar leven (en dat van haar vijfjarige zoontje Pete) op het spel staat.
De laatse adem is Deel 3 van wat een serie van 5 verhalen over Paddy wordt, van de succesvolle Schotse schrijfster. Deel 1 'Bloedakker' kreeg de Barry Award. Een uitstekend opgebouwde, heel spannende thriller.

Geen opmerkingen: