woensdag 30 september 2009

Eens een hardloper

John L. Parker jr.
In Eens een hardloper ervaren we de wereld van een toegewijde, zeg maar gerust geobsedeerde atleet tijdens zijn gang door het atletiekseizoen. De wereld van Quenton Cassidy is weliswaar doordrenkt van hardlopen, maar binnen die wereld is ook plaats voor, gedachten over, vriendschap, liefde, eer, revanche en eerlijkheid. Elke regel in dit boek is van binnenuit geschreven, met een zodanig scherp gevoel voor detail en tegelijk zo geestig dat iedere hardloper na lezing van een hoofdstuk onmiddellijk aan een pittige duurloop wil beginnen: ‘Quenton Cassidy schoof op naar de tweede baan, de baan van de Hoge Verwachtingen, en rende de laatste resten van zijn longen uit zijn lijf.’
Uit de pers:
'Verreweg de meest accurate literaire verbeelding van de wereld van de serieuze hardloper, een geweldige beschrijving van hoe het werkelijk is.' Sports Illustrated 'zo inspirerend dat het zou kunnen worden verboden als een restatieverhogend middel.' Benjamin Cheever.
John L. Parker jr. was begin jaren zeventig zelf een toploper die de mijl binnen vier minuten aflegde. Hij trainde in een groep met o.a. Frank Shorter, olympisch kampioen op de marathon tijdens de Spelen van München in 1972.
Een reactie posten